Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Wednesday, 17-Dec-2008 11:07
http://www.glitterfy.com/()

assalamualaikum...
dah 2 minggu kakak tak update fp ni
kami sekeluarga pergi bercuti... anak2 cuti sekolah (winter break)
nanti lah kakak cerita pasal bercuti tu
sebenar nya tiramisu ni kakak buat sebelum pergi bercuti
baru ni ada kesempatan nak edit



tiramisu

bahan
1 pack biskut lady finger
1 mangkuk air nescafe 'o tanpa gula (1 tsp nescafe + 2 cawan air)
1 sudu makan vanilla
1 pack cream cheese 250g (mascarpone)
3 pack whipping cream + susu segar (1 pack 45g + 125ml susu segar sejuk)
2 kuning telur
3 sudu makan gula
serbuk koko secukupnya

cara
1. bancuh air nescafe masuk dalam peti sejuk.. bila dah sejuk tambah vanilla
2. cream cheese di pukul bersama kuning telur dan gula sampai kembang
3. whipping cream di pukul bersama susu
4. campurkan adunan 2. ke dalam adunan 3. dan gaul rata
5. biskut satu persatu di celup ke dalam bancuhan air nescafe dan susun dalam bekas sajian
6. setelah rata tuangkan adunan cream di atasnya dan ratakan
7. susun lagi biskut berselang seli dengan cream hingga penuh bekas sajian
8. akhir sekali taburkan serbuk koko diatas permukaan cream yg teratas
9. masukkan kedalam peti sejuk selama 5 jam


© Pidgin Technologies Ltd. 2016